Onderzoek maatschappelijke schade 10 IBRA-onderwerpen
In opdracht van de ILT heeft Impuls Economen 10 onderwerpen uit de ILT-brede risicoanalyse (IBRA) nader geanalyseerd. Het gaat om de onderwerpen waarop de ILT geen meetbare schade heeft kunnen vaststellen. Doel van de analyse was om meer zicht te krijgen op de mogelijke toekomstige schade op deze onderwerpen.
De onderzoekers gaan in de rapportage ook in op de verhouding tussen de potentiële maatschappelijke schade en de in de IBRA opgenomen feitelijke schade. De feitelijke schade is de potentiële schade minus het effect van regels, spontane naleving en het toezicht van de ILT.
De analyse helpt de ILT om de positie van de onderzochte onderwerpen in de IBRA nader te onderbouwen. De analyse helpt de ILT ook bij het maken van keuzes in het toezicht. Dit door de aandacht die wordt besteed aan het effect van het toezicht op de maatschappelijke schade.
Dit document is een bijlage bij
-
ILT-brede risicoanalyse 2023
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) voert jaarlijks een risicoanalyse uit. Deze ILT-brede risicoanalyse (IBRA) laat zien ...
-
Risicoanalyse maakt inschatting van 4 soorten schade
De ILT-brede risicoanalyse (IBRA) is voor de Inspectie Leefomgeving en Transport een belangrijk hulpmiddel bij het maken van haar ...